torsdag 6. november 2014

Organiseringsverktøyet Dilicious

Jeg har mange ganger angret meg på at jeg ikke har lagret eller skrevet ned nyttige nettsider og informasjon jeg har funnet på nett ved tidligere anledninger. Etter at jeg har lest i boken norskboka.no av Leif Harboe og blogginnlegget til en av mine medstudenter, som du kan lese her, fant jeg ut at jeg skulle prøve ut et organiseringsverktøy selv.

Bilde fra: www.delicious.com tatt med ScreenHunter


Jeg valgte å prøve Delicious. Dette er et organiseringsverktøy som gir deg flere muligheter. Man kan lagre nettsider som er aktuelle i programmet, slik at de er enkle å finne igjen ved en senere anledning, Nettsidene man har lagret kan man også gjøre tilgjengelig for andre. Dette har jeg ikke satt meg helt inn i selv enda. Men jeg tenker at det vil være svært nyttig i skolesammenheng. Både med tanke på å dele informasjon med kolleger og elever. Dersom man for eksempel arbeider med ulike temaer som elevene skal ta utgangspunkt fra i egenprodusert tekst, tror jeg det kan være nyttig at lærer "plukker ut" noen skjermtekster som elevene skal forholde seg til og "tagger" elevene i disse. På denne måten har man bedre oversikt over hvilke nettsider elevene benytter seg av noe som kan være positivt i forhold til det å ha en god oversikt over eventuell plagiering, manglende kilder osv. I tillegg til at det kan gjøre jobben med å innhente relevant informasjon litt enklere for elevene. Elever kan jo selvsagt også komme med forlag til hvilke nettsider som kan være aktuelle, for så å legges til i delicious.

Ikke minst er dette et godt verktøy for deg selv dersom du ønsker er god oversikt over gode skjermtekster, nettressurser o.l. Jeg tror også dette kan lett en del av planleggingarbeidet dersom man eksempelvis lager seg ulike oversikter over gode faglige nettressurser som man kan benytte i undervisningssammenheng.

Dersom du også har tenkt tanken på å prøve ut ett organiseringsverktøy, er det bare å komme i gang! Jeg skal sette meg litt mer inn i programmet, men er helt sikker på at jeg fra nå av kommer til å få en bedre oversikt over gode og nyttige skjermtekster som jeg kan ta med med videre både privat og i arbeidslivet.




8 kommentarer:

  1. Så genialt! Dette har jeg faktisk ikke hørt om før, men skal helt klart prøve det ut!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja du får hive deg i utprøvinga :)

      Slett
  2. Tusen takk for tipset! Dette skal jeg prøve ut! :)

    SvarSlett
  3. For et kjekt verktøy. I lærerhverdagen er det nok mange linker man skulle hatt samlet på en systematisk måte. Det har jeg ikke tenkt over før, men det er jo kjempelurt!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja absolutt, da får du en god oversikt over materialer du vil benytte deg av senere :)

      Slett
  4. Dette verktøyet syntes jeg også virket interessant. Kjente meg godt igjen i problemstillingen din. Jeg ser også for meg at dette er et verktøy som kan brukes både i elevgruppa og i kollegiet. Jeg tenker også å sette meg mer inn i dette, og finne mer ut av hvordan en kan bruke det.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var jo blant annet ditt blogginnlegg om dette verktøyet som fikk meg til å prøve det ut selv :) Det er sikkert interessant å utforske mer av verktøyet slik at vi kan bruke det i sammenheng med elevene og ev. kollegiet.

      Slett