torsdag 23. oktober 2014

Padlet

Padlet er et digitalt samskrivingsverktøy som er tilgjengelig gratis på nett. Man må opprette en bruker slik at man får tilgang til en "vegg" hvor man kan dele forskjellig informasjon som; tekstbokser, bilde, lenker og videoer. Siden kan deles med andre, De kan også publisere noe på veggen dersom de ønsker det. Den som lager siden kan definere hvilke rettigheter andre som skiver på siden skal ha.

Bildet er hentet her

Hva kan padlet brukes til? 

Dette samskrivingsverktøyet kan brukes i mange ulike sammenhenger blant annet som: loggskriving, publisering av forskjellig informasjon, fagstoff,undervisningsopplegg, lekser o.l. Dersom man gjennomfører ulike møter kan man eksempelvis opprette en side hvor man oppfordrer deltakerne til å publisere materialer som kan være relevante i forhold til ulike temaer eller problemstillinger.
Mulighetene er egentlig mange, det er bare å prøve seg frem. Hovedsaken er at det er en digital arena hvor flere personer kan dele og lese på en og samme side.

Jeg har laget en padlet som jeg tenker kan benyttes i skolen. Elevene skal arbeide med ett bestemt tema over en periode. Via padleten vil det komme ulik informasjon fra lærer, samt at elevene inviteres inn til å dele aktuelle fagstoff. Trykk her for å se min padlet.


4 kommentarer:

  1. Hei! Har postet en liten geografiopplysning på padleten din. Helt klart en måte av mange til å bruke dette verktøyet på, rundt et fagområde. Likte godt at du hadde tenkt på ukeplanen, eller kanskje også målene for arbeidet.

    SvarSlett
    Svar
    1. Flott Kristin :) -Det er jo akkurat på denne måten elevene kan bidra til å informere hverandre i en padlet. Jeg liker godt ideen din om også å synliggjøre målene for arbeidet på siden, det var lurt!

      Slett
  2. Jeg har lagt ut et bilde med to geografi-spørsmål.

    SvarSlett