tirsdag 2. september 2014

Lære ABC digitalt



Safari ABC
Bilde fra: http://web2.gyldendal.no

I forbindelse med fagstoff angående leseforstålese kom jeg bort i en interessant nettside hvor man kan arbeide med leseforsåelse digitalt.

På: Gyldendal.no/safari finner man ulikt opplegg man kan benytte seg av i norsk undervisningen. Man kan velge fra lærer verket Safari fra 1-7 trinn.

Jeg synes særlig materialet som er tilgjengelig for 1-2 klasse virker interessant. Her kan elevene bli kjent med bokstavene, både store og små. Og de kan arbeide med aktuelle oppgaver slik at innlæringen blir mer komplett. Det jeg tror vil være fint for mange elever i denne prosessen er at de får presenter bokstavene med tilhørende fonem med lyd og bilde. De kan repetere mange ganger dersom de har behov for det. Layouten er bra og innbydende, noe jeg vil  tro tiltaler til brukergruppa.

I tillegg ligger det forslag til hvordan en lærer har arbeidet med begynner opplæringen i lesing ved hjelpa av dette digitale lærestoffet. Dette finner du her. Her kan man blant annet laste ned lærerens rapport om arbeidet med ABC-verket, hvor hun i tillegg har lagt med en arbeidsplan for hvordan hun arbeidet. Dette kan man jo bruke som en mal, og eventuelt justere det slik at det blir tilpasset sin egen elevgruppe.

Bilde fra: http://web2.gyldendal.no/abc/






2 kommentarer:

  1. Du presenterer Safari på en slik måte at man får lyst til å undersøke/prøve ut. Lenka til ulike lærererfaringer med nettstedet er nyttig.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det :) Synes selv denne nettressursen var innbydende og interessant for leseren. - Forhåpentligvis vil elevene også bli fenget.

      Slett